Labs without Borders

  • Wetenschap
  • Brussel
  • wo, 16 april 2025
  • 18:30 – 20:30
Labs without Borders

Deze rondetafel over wetenschapsdiplomatie brengt internationale experts samen en presenteert carrièremogelijkheden voor onderzoekers.

Het netwerk van Spaanse wetenschappers in België, CEBE, presenteert Labs Without Borders, een evenement gewijd aan wetenschapsdiplomatie als instrument om kennis te verbinden met politieke besluitvorming. De activiteit zal professionals uit de wetenschappelijke en politieke wereld samenbrengen in een ronde tafel waar succesvolle gevallen van wetenschapsdiplomatie zullen worden besproken, evenals mogelijke jobopportuniteiten voor onderzoekers in openbare instellingen.

De activiteit zal plaatsvinden in de vorm van een interactieve ronde tafel, waarbij er ruimte is voor dialoog tussen sprekers en aanwezigen. Er zal gedebatteerd worden over hoe wetenschappers politieke besluitvorming kunnen beïnvloeden en hoe de relaties tussen wetenschap en publieke instellingen professioneler kunnen worden.

Labs Without Borders maakt deel uit van de activiteiten ter bevordering van talent en wetenschap, die worden gepromoot door CEBE met steun van de Spaanse Stichting voor Wetenschap en Technologie (FECYT).

Deelnemers

Marta del Amo is technisch adviseur bij het Nationaal Bureau voor Wetenschappelijk Advies (ONAC). Ze is wetenschapsjournalist met meer dan 15 jaar ervaring. Daarvoor was ze hoofdredacteur van MIT Technology Review in het Spaans en redactiecoördinator van Retina(El País).

Eric Piaget is coördinator wetenschapsdiplomatie bij EUTOPIA en gastonderzoeker bij UNU-CRIS. Hij is gespecialiseerd in internationale betrekkingen, regionale integratie en wetenschapsdiplomatie.

Luis Díaz Allegue (moderator) is postdoctoraal onderzoeker FWO aan de Universiteit Antwerpen en coördinator van de Commissie Wetenschapsdiplomatie en Beleid van CEBE.

Plaats

Instituto Cervantes, Louizalaan 140, 1000 Brussel

Openingsuren en toegang

Meer informatie

Instituto Cervantes

Credits

Georganiseerd door CEBE, het Instituto Cervantes en de Consejería Cultural y Científica de la Embajada de España en Bélgica.