Photography & Resistance. A New Generation of Spanish Photographers.
Deze lente is Braakland (FOMU Antwerpen) het decor voor een expo die het publiek laat kennismaken met de hedendaagse Spaanse fotografiescene.
Deze lente is Braakland het decor voor een expo die het publiek laat kennismaken met de hedendaagse Spaanse fotografiescene. Die nieuwe generatie Spaanse fotografen kampt met een gebrek aan financiële middelen, maar toont zich toch bijzonder innovatief. Zo slagen de fotografen erin manieren te vinden om hun ideeën en projecten tot leven te wekken. Het boek is daarbij hun favoriete distributiemedium.
Zeven fotografen maken de kern uit van deze experimentele tentoonstelling en stellen recente of nog lopende reeksen voor. Van Ricardo Cases met zijn metaforische beelden, over Julián Barón met zijn politieke manifesten, tot Jesús Monterde met zijn barok aandoende tableaus, allemaal gunnen ze ons een geëngageerde en persoonlijke blik op de Spaanse samenleving en al haar tekortkomingen.
Creators
- Ricardo Cases
- Sonia Berger
- Gonzalo Golpe
- Antonio Xoubanova
- Iñaki Domingo
- David Hornillos
- Eduardo Nave
- Olmo Gonzáles Moriana
- Roger Guaus
- Alberto Salván
- Jon Cazenave
- Cristina De Middel
- Eloi Gimeno
- Juan Valbuena
- Miren Pastor
- Julián Barón
- Jesús Monterde
Curatoren: Nicolás Combarro & Fannie Escoulen
Braakland
Het FOMU staat voor (inter)nationale en kwaliteitsvolle tentoonstellingen over fotografie. Met projecten als Braakland, Jonge Belgische fotografie of het tijdschrift .tiff kiest het FOMU resoluut voor nieuw/jong talent. Met Braakland transformeert het FOMU zijn bovenste verdieping zeven maanden lang tot een experimentele ruimte voor fotografie. De verscheidenheid van het medium fotografie komt daarbij op de eerste plaats.
Braakland is een open festival waarbij de nadruk ligt op de dialoog tussen kunstenaars en publiek. Naast tentoonstellingen van zowel nationaal als internationaal talent programmeren we een waaier aan activiteiten en stimuleren we initiatieven om de tentoonstellingsruimte in te palmen. We delen de tentoonstellingszaal op in drie delen, die elk op hun eigen ritme met kortlopende en lange projecten ingevuld worden. Met uitdagende tentoonstellingen, artist talks, debatten, één-avond evenementen, portfolioviewings, screenings en tientallen samenwerkingen viert Braakland de diversiteit van fotografie.
Naast geplande tentoonstellingen en projecten blijft een groot deel van het programma braak liggen. Daarom lanceert het FOMU een ‘museum takeover’ en doen we een oproep aan iedereen met een hart voor fotografie: breng jouw project naar het museum! Meer informatie omtrent het indienen van je project vind je hier.
Braakland is een initiatief van het FOMU.