Noemi Iglesias Barrios: Technoceramics
De kunstenares Noemi Iglesias Barrios toont in “Technoceramics” het resultaat van haar verblijf aan de PXL-MAD School of Arts in Hasselt.
In Technoceramics toont Noemi Iglesias Barrios ons de artistieke mogelijkheden van kobalt. Haar voorstel is om gerecycled kobalt uit oude batterijen voor mobiele telefoons te gebruiken als grondstof in de keramiek- en glasindustrie.
Haar werk met keramiek is gebaseerd op een reflectie over een maatschappij die steeds meer technologie en minerale materialen verbruikt om technologische apparaten te maken. Noemi pakt ook het probleem aan van het recyclen van deze materialen.
Tentoonstelling
Tecnoceramics maakt deel uit van de groepstentoonstelling Extractions, georganiseerd door de A Two Dogs Company van 2 tot 17 september.
Noemi Iglesias
Deze kunstenares, geboren in Asturië in 1987, die altijd werkt met sculpturale hulpmiddelen en performatieve formaten op lange termijn, is een duidelijk voorbeeld van hedendaags nomadisme: sinds 2009 heeft Noemi Iglesias gewoond en gewerkt in Griekenland, Engeland, België, Hongarije, China en Korea. In 2019 voltooide ze haar master in Porselein aan de Tainan National University of the Arts, waar ze hedendaagse keramische praktijken bestudeerde.
Onlangs ontving ze de Nationale Gravureprijs Maria de Salamanca van het Museum van hedendaagse Spaanse gravure en de Fundación Unicaja de Artesanía Prijs.
Haar werk is tentoongesteld in het Thyssen Bornemisza Museum in Madrid, DG Connect van de Europese Commissie, iMAL Center for Digital Culture and Technologies in Brussel, Electron Festival in Zwitserland, Gimhae Clayarch Museum in Korea, Aichi Prefectural Museum of Art in Japan, Yingge Ceramics Museum en MOCA in Taiwan, LABoral Centro de Arte y Creación Industrial en Espacio Líquido Gallery in Gijón.
Momenteel doet Iglesias onderzoek naar processen van extractie en stedelijke recycling van kobalt binnen de afdeling beeldhouwkunst van de Universiteit voor Schone Kunsten in Lissabon.
Volgend jaar zal ze haar eerste solotentoonstelling Love me Fast in de Sala Kora van het Nationaal Thyssen Bornemisza Museum in Madrid voorstellen.