Rocío Molina op de Biennale Charleroi Danse 2017
De danseres uit Malaga Rocío Molina presenteert “Caída del Cielo”, een spektakel met de krachtige aanwezigheid van lichaamstaal en de vrijheid van flamenco en het menselijk wezen. Première in België!
De Biennale van Charleroi Danse presenteert het werk van de kunstenares Rocío Molina, Tombée du ciel. De flamenco die Tombée du ciel vertegenwoordigt zakt tot de wortels en confronteert in volledige vrijheid om met andere manieren de scène te begrijpen, met andere talen; bewust dat flamenco een manier van vrije uitdrukking en vrijheid is, die niet mag en niet moet worden gedemesticeerd. Rocío danst en stelt een ongeëvenaarde relatie met de aarde aan, en men voelt dat haar dans uit haar eierstokken en van deze aarde wordt geboren, die ze vertrapt - haar dans is dus omgevormd tot de viering van de vrouw. Dit werk is de reis, of de afkomst, of de doorgang van een lichaam in evenwicht tegen een lichaam dat viert als een vrouw, die in het tragische gevoel van het feest is gedompeld.
Rocío Molina
Als kind speelt ze al als baby danser op de tafels en platforms van flamenco partijen. Alles volgde op: klassieke en volksdansen in het Conservatorium van Malaga, 15 jaar in het conservatorium van Madrid. Toen ze 17 jaar oud is, is ze lid van het dansgezelschap van María Pagés, de eruptieve Carmen van Antonio Gades. In 2005 lanceerde ze haar eigen creaties. In 2009 verschijnt ze in de film Flamenco, Flamenco door Carlos Saura. Aanbeden door het publiek, kreeg ze in 2010 Nationale Dansprijs voor “haar bijdrage aan de vernieuwing van flamenco-kunst en haar kracht als tolk die in staat is om met vrijheid en moed de meest uiteenlopende registers te behandelen”. Sinds 2014 is zij een artiest geassocieerd in het Nationaal Theater van Chaillot in Parijs.
Free Flamenco Workshop
Initiation au flamenco avec Kenny Camassi Molina
Kenny Camassi Molina et l’association Folklore & Flamenco de Charleroi vous invitent à la découverte de l’univers du flamenco à travers un court historique et l’enseignement de bases théoriques et pratiques.
S’en suivront une série d’exercices de technique de corps (tenue, positions), de rythmique selon quatre thèmes (sevillana / tangos / alegrías / fandangos de Huelva), pour finir sur l’apprentissage d’une succincte chorégraphie « Por Alegrías ».
- Me 04.10 – 17:45 > 19:45 Charleroi — Les Écuries (gratuit)